Zvrat v případu znásilněné studentky Soni. Vyšetřování zastavili

[chooze:gallery;value:36051]

​Tehdy 22letá studentka Soňa zmizela v neděli 10. září v Bratislavě. Našli ji o 25 hodin později před nemocnicí v bratislavské čtvrti Petržalka. Byla zbitá, pořezaná a na těle jí našli vpichy po injekcích. Byla také znásilněna.

Soňa své kruté věznění popsala vyšetřovatelům. Policie nakonec zadržela a obvinila 54letého záchranáře I. P. Ten skončil ve vazbě. V jeho autě i bytě našli Soninu DNA. V bytě v Pezinku žil záchranář 12 let, po určitý čas i s přítelkyní a dítětem, jak uvedl portál Startitup.sk.

[chooze:article;value:522694]

​Tento týden ale vyšla najevo nečekaná zpráva. Bratislavská prokuratura zastavila trestní stíhání. "Důvodem rozhodnutí o zastavení trestního stíhání I. P. byla skutečnost, že dotyčný v čase spáchání obou skutků v důsledku duševní poruchy, kterou trpěl, nedokázal ovládat své konání a ani rozpoznat nebezpečnost svého protiprávního jednání. Tento závěr vyplynul z vykonaného poměrně rozsáhlého znaleckého dokazování," uvedla pro TV Markíza mluvčí bratislavské prokuratury Gabriela Kováčová.

Soud vydal předběžný příkaz umístění muže na psychiatrii. V nejbližší době bude rozhodovat o nařízení ústavní nebo ambulantní léčby.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.