Pozor na dovolenou v Tunisku. Jedna špatná fotka a muž skončil ve vězení

V horor se změnila dovolená mladému Polákovi. Vůbec netušil, že v Tunisku, kam se vypravil začátkem května, platí výjimečný stav a je tam přísně zapovězeno fotit vojenské objekty či armádní důstojníky. O případu informuje web televize Polsat News.

Bez jakéhokoli obvinění je Daniel Dembowski už téměř měsíc vězněn. Tuniské tajné služby jej ale podezřívají z napojení na teroristickou organizaci a neuklidnilo je ani prohledání jeho telefonu. V něm totiž agenti objevili další – z jejich úhlu pohledu podezřelé – snímky pořízené v Egyptě.

[chooze:article;value:553302]

​Podobně nepříjemné incidenty se ale nevyhýbají ani některým Čechům. Upozorňuje na to místopředseda a mluvčí Asociace cestovních kanceláří (ACK) Jan Papež.

"Když někam přijedu, tak se musím seznámit s předpisy, které v té zemi platí, pokud jedu s cestovní kanceláří, tak mě na to určitě upozorní. Už několikrát se stalo, že Češi byli zatknutí za to, že fotili vojenský nebo policejní objekt," připomíná pro TN.cz Papež.

"Naposledy to byla velká kauza v Zimbabwe, kde zatkli skupinu Čechů a drželi je několik měsíců ve vězení, protože vyfotili vyřazenou vojenskou stíhačku, která fungovala už jen jako pomník," dodává mluvčí ACK.

Čechům v případě jejich zadržení pomáhají zastupitelské úřady a konzuláty. "Doporučujeme cestovatelům sledovat náš web. V části Rozcestník si vyberete zemi a po rozkliknutí je důležitá kapitola s názvem Specifika, bezpečnostní situace, doporučení turistům," říká pro TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová. Na webu nechybí například ani informace pro cestovatele do Bolívie

Šok na chorvatském letišti. Na turisty čekalo nepříjemné překvapení (10/5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.