Islamisté v Německu volají po zřízení chalífátu. Žádali ho na demonstraci

Berlínská čtvrť Neukölln je domovem velké části přistěhovalců a místní se jí pokud možno vyhýbají. Během demonstrace proti Izraeli tam padaly urážky izraelského premiéra. Další skupina se sešla i na náměstí Alexanderplatz. "Ustanovte chalífát," žádali demonstranti.  

Německá politická scéna bije na poplach. Chalífát by přinesl vládu muslimského duchovního vůdce. S velkou pravděpodobností by znamenal i zavedení práva šaría. Ženy, homosexuálové, křesťané či židé by ztratili své práva, v zemi by opět platil trest smrti.

[chooze:article;value:352291]

​"Sjednoťme muslimy v islámském světě pomocí správně vedeného chalífátu. V chalífátu, který překoná koloniální řád, nacionalismus, fašismus a nenávist mezi národy. Sjednoťme lidi v chalífátu, který přinese mír a spravedlnost na Blízký východ a do islámského světa," žádal jeden z demonstrantů.

Volání po nastolení chalífátu se u našich sousedů neobjevuje poprvé. Zaznělo i začátkem května během protestů v Hamburku. Přes tisíc radikálních muslimů tam mimo jiné tvrdilo, že jsou ve svém městě.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.