Ženou se silné bouře. Meteorologové varují před situací na západě Čech

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v neděli dopoledne výstrahu před silnými bouřkami. Ta je v platnosti od 11 do 20 hodin a platí pro všechny kraje bez výjimky. "V neděli 26. 5. během dne se budou místy vytvářet bouřky, které budou výjimečně i silné," upozornili meteorologové.

"Ojediněle se v bouřkách mohou vyskytnout menší kroupy většinou do 2 cm a nárazy větru kolem 65 km/h. Bouřky budou doprovázené přívalovými srážkami, v nich může spadnout kolem 25 mm za krátký čas, výjimečně i více," dodává ČHMÚ.

[chooze:article;value:557181]

​"Vzhledem k silnému nasycení v oblasti jihozápadních a západních Čech budou zejména menší toky rychle reagovat i na méně vydatné srážky vzestupy hladin. V dalších dnech může být kolísání hladin výraznější, doporučujeme sledovat aktuální situaci," radí meteorologové.

Vzhledem k nepříznivému počasí doporučují řidičům, aby během bouřky snížili rychlost a jeli opatrně. Lidé by měli mít na paměti, že je třeba dbát na bezpečnost především s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem. Hrozbu mohou představovat i větrem zlámané a popadané větve.

Krupobití na dálnici a jeden blesk za druhým. Česko vzaly bouřky útokem i v uplynulých dnech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.