Tohle Poláci nevychytali. V obchodě mají český týden, výběr výrobků je komický

Tematické týdny jsou v některých obchodech velmi oblíbené. V Česku můžeme pravidelně narazit například na řecký, italský nebo americký týden. V Polsku si tento týden zákazníci užívají český týden. 

Akce běží v obchodním řetězci Aldi od pondělí 20. května do soboty 25. května. Leták řetězce láká na řadu českých dobrot od salámů přes zmrzlinu až po pivo. 

Některé výrobky ale zní v kombinaci s názvem akce "český týden" poměrně komicky. Jako typicky český výrobek je totiž označen například sýr romadúr, který přitom pochází z Belgie. Zaujaly také sušenky s názvem Bryndzové dukáty, které bychom spíše čekali ve slovenském týdnu.

[chooze:article;value:552954]

​Také názvy dalších výrobků připomínají spíše jiné země než Českou republiku. Příliš česky nezní například pařížský salát nebo balkánský sýr. 

Trapas i loni

Obchodní řetězec se stejnou akcí přišel i loni a ani tenkrát se to neobešlo bez drobných chybiček. Do typicky českého sortimentu se totiž zamotalo i pár slovenských specialit. Jednou z nich byly uzené sýrové korbáčky. Největší rozruch pak vzbudilo zařazení brynzových halušek. Zvláštní bylo i pojmenování rolky z listového těsta, která je plněná nugátem. Tu Poláci pojmenovali "český rohlík".

Češi stále rádi nakupují v Polsku. Ušetří například na stavebninách, podívejte se o kolik (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.