Nové informace o Ficovi: Jeho stav se zlepšuje, zůstává v nemocnici

Podle lékařského týmu z Rooseveltovy nemocnice v Banské Bystrici se zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica mírně zlepšil. S odvoláním na prohlášení nemocnice o tom píše tamní deník TV Noviny.

"Po dnešním konziliu tým ošetřujících lékařů potvrdil subjektivní zlepšení zdravotního stavu předsedy vlády SR Roberta Fica," uvedl tamní Úřad vlády. Kdy se premiér bude moct vrátit do funkce, ale zatím není jasné.

[chooze:article;value:556548]

​Ještě ve čtvrtek přitom úřad hlásil, že stav premiéra zůstává nadále vážný, informoval deník Topky. "Zdravotní stav pacienta je nadále vážný, ale stabilizovaný. Výstup z multidisciplinárního konzilia potvrdil tento závěr," uvedl úřad.

Fico je v banskobystrické nemocnici od útoku, který se odehrál ve středu 15. května v Handlové. Útočník na premiéra čekal po jednání vlády. Na Fica měl vystřelit pět ran, z nichž tři ho zasáhly. S poraněním břicha a ramene ho transportovali do nemocnice.

Útočníkem byl podle policie 71letý Juraj C. Policii se ho podařilo zadržet ihned na místě útoku. Soud na něj následně uvalil vazbu. Obviněnému teď hrozí 25 let až doživotí za mřížemi.  

Fico už je mimo ohrožení života, oznámil na konci minulého týdne Kaliňák. Převoz ale stále není možný:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.