Mobilní operátor ruší oblíbené tarify. Jde o nutnou obměnu, vysvětluje

Mobilní operátor Vodafone ruší některé své tarify. Podle webu MobilMania, který na věc upozornil, se to týká například populárního tarifu Odepiš nebo Nulového tarifu na míru. Podle samotného operátora ale nejde o nic překvapivého.

"Průběžně, po malých částech a dlouhodobě, staré produkty nahrazujeme novými. Rušíme výhradně staré produkty. Máme dnes v nabídce tarify staré 10 i 20 let," sdělil TN.cz mluvčí společnosti Vodafone Ondřej Luštinec s tím, že cílem operátora je zpřehlednění a zjednodušení portfolia nabízených produktů.

"Každý zákazník, kterého se rušení jeho produktu dotýká, je informován s předstihem individuálně. Na základě způsobu, jakým svůj starý produkt využíval, je mu vybráno na míru řešení z aktuální nabídky, a to tak, aby nebyl žádným způsobem omezen ve svém využívání našich služeb," dodává Luštinec. Zdůraznil také, že změna proběhne automaticky a ze strany zákazníka není nutná žádná aktivita.

[chooze:article;value:556383]

Takřka vždy to ale znamená, že si zákazník připlatí. Pokud jde například právě o tarif Odepiš, ten stál měsíčně pouze 50 korun, i když jen s omezenými službami. Dnešní tarify jsou ale násobně dražší.

"Většina zákazníků Odepiš je převáděna na Neomezené volání a SMS v síti za běžný paušál 147 Kč. Některým čtenářům se podařilo paušál za stejný tarif 'uhádat' na 114 Kč měsíčně, pod tuto částku ale operátor není ochoten nic nabídnout," uvádí MobilMania.

[chooze:article;value:553353]

​Podle Luštince je ale pochopitelné, že ke změně dochází. "Žádná nabídka netrvá věčně, nabídky se vyvíjejí všude, ale hlavně dnes už je doba neomezených volání, neomezených SMS. Dáváme lidem výrazně lepší hodnotu," nechal se slyšet.                                                                                                           

"Pokud zákazníkovi námi navržené řešení nevyhovuje, může si samozřejmě kdykoliv zvolit jakékoliv jiné řešení z naší stávající nabídky. Asistenti na naší zákaznické lince i na prodejnách jsou vyškoleni a připraveni na konzultaci zákaznických potřeb v této situaci," doplnil.

Nejde o jedinou změnu v nabídce, se kterou Vodafone přichází. V létě připravuje také nové podmínky pro předplacené SIM karty, kdy zkrátí platnost kreditu.

Znáte tento trik s telefonem? Ukáže všechny informace o letu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.