Nový portrét Kate vyděsil fanoušky. Vůbec to nevypadá jako ona, strachují se

[chooze:gallery;value:34995]

Nejnovější portrét princezny Kate zveřejnil magazín Tartle ve středu prostřednictvím instagramu a jeho autorkou je britsko-zambijská umělkyně Hannah Uzorová. K jeho vytvoření ji prý inspirovalo princeznino videoposleství, ve kterém oznamovala, že se léčí s rakovinou. Uzorová tak portrétem chtěla uctít její "odvahu a důstojnost".

Snímek zachycuje princeznu na banketu královské vlády v roce 2022 během státní návštěvy Jižní Afriky, kde oblékla bílé večerní šaty britské módní návrhářky Jenny Packhamové, píše deník Mirror. Fanoušci královské rodiny ale nový portrét jejich oblíbené princezny spíše vyděsil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tatler (@tatlermagazine)

"Jestli je tohle portrét Catherine, neměl by alespoň vypadat jako ona? " nešetřil kritikou jeden z nich. "Děláte si legraci?" divil se další. "Sakra, vím, že umění je subjektivní, ale tohle ani nevypadá jako princezna z Walesu," zněl další komentář. 

"Tohle je opravdu příšerný portrét princezny z Walesu! Kdo dovolil, aby byl na titulní stránce? A ještě ho zveřejnil Tatler!" neskrýval rozhořčení další z princezniných fanouškům na sociální síti podle webu Daily Express.

[chooze:article;value:556612]

Umělkyně si ale za svým výtvorem stojí. "Všechny mé portréty se skládají z vrstev osobnosti a je v nich všechno, co o nich najdu," řekla. Inspirací jí bylo právě březnové emotivní video. "Vyrovnává se s něčím těžkým, mluví od srdce, má odvahu postavit se k tomu čelem," uvedla.

Uzorová sama prý patří k fanouškům princezny Kate a velmi ji obdivuje. "Pro svou roli se narodila. Je tak důstojná a elegantní. Zvládá to s grácií," pronesla na adresu princezny. S princeznou ji navíc spojuje i to, že jsou obě maminkami třech dětí. "Cítím z ní, že si mateřství opravdu užívá," řekla.

Princezna Kate je miláčkem Britů. V popularitě prý překonala i zesnulou princeznu Dianu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.