Borhyová řekla, kam jezdí opakovaně na dovolenou. Má pro to speciální důvod

Téměř každou dovolenou tráví Borhyová v Řecku. "Těch mých oblíbených míst je celá řada, ale mému srdci úplně nejbližší je Kréta," přiblížila. Ráda má i řeckou mentalitu. "Jsou horkokrevní, a to se mi líbí. Nic tam není problém, na druhou stranu samozřejmě všechno dále trvá," řekla.

S tím souvisí i jídlo. "Úplně nejradši z řecké kuchyně mám sdílení jídel. Ten způsob stolování je mi blízký tím, že se sejde celá rodina nebo skupina lidí pohromadě a stolujete hrozně dlouho a objednáváte jídla dohromady. To znamená, že se na stole objeví deset, dvacet jídel a ty různě sdílíte," popsala moderátorka.

[chooze:article;value:552676]

"Řecký salát má naprosto odlišnou chuť, když tam je opravdu ten skvělý řecký olivový olej a zároveň okurka třeba má úplně jinou chuť než u nás. Sýr feta má taky úplně jinou chuť než u nás. Zelenina je tam fantastická," pochvaluje si.

Má i své oblíbené suvenýry. "Mám tam oblíbené krémy z olivového oleje. A to jsou krémy na ruce, které jsou úplně skvělé, anebo krémy na tělo. Vozím si koření, nejčastěji na řecký salát, které tady u nás není. Vozím si ráda domů i olivový olej, protože tady ho člověk koupí, ale chutná jinak než ten v Řecku," uvedla.

[chooze:article;value:552737]

A pro oblibu středomořské země má i další důvod. "Já jsem měla to štěstí, že tatínek mého syna je Řek, takže jsem v tom Řecku mohla proniknout přímo do těch míst, kam se třeba turisté nedostanou," vysvětlila.

"Doporučuji, kdo by jel do Řecka, půjčit si auto a projet si opravdu takové ty vesničky, zajet si mimo ta turistická místa. Ty turistické restaurace nejsou tak výjimečné, jako když si zajedete někam do nějaké vesničky do hor, nebo někam, kde to nevypadá, že tam je restaurace. Když jste tam s místními, tak se nestačíte divit," láká.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.