Oprava Barranďáku má zpoždění. K tomu začne rekonstrukce Pražského okruhu

Ještě nedávno vše běželo jako na drátkách a vypadalo to, že s koncem léta dělníci z nejvytíženější komunikace v Praze definitivně zmizí, jak magistrát sliboval. Jenže ouha. "V tuto chvíli se docela určitě nestihne dokončení opravy do konce prázdnin, tak jak bychom si to všichni přáli," uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Zdeněk Hřib (Piráti).

Severní část mostu je v horším stavu, než se čekalo. A práce potrvají déle. Už v červenci má přitom začít dlouho plánovaná rekonstrukce tří zásadních kilometrů navazujícího pražského okruhu. "Tímto úsekem Pražského okruhu projede denně minimálně 20 tisíc kamionů. Diagnostika nám ukazuje, že tu asfaltový povrch dostává opravdu hodně zabrat. Proto ho vyměníme za betonový," řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Okruh se měl původně začít opravovat už v dubnu. Ministerstvo dopravy se pak ale kvůli souběhu s posledními etapami prací na mostě rozhodlo počkat až na letní měsíce a slabší provoz. Před příchodem podzimu měl být most hotov. Jenže nebude. "Budeme se ptát, o kolik dnů se rekonstrukce Barrandovského mostu může protáhnout. Hrom aby do toho bacil," pronesl ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

[chooze:article;value:545569]

​Jak moc se oprava mostu protáhne, si ale zatím nikdo netroufl veřejně odhadnout. Stejně jako o kolik se prodraží. "Souhra dvou nebo více velkých přestaveb, úprav nebo rekonstrukcí s sebou přináší velikánské komplikace pro motoristy. O to víc, když se to přesouvá na začátek školního roku, po prázdninách," okomentoval dopravní expert a mluvčí Ústředního automotoklubu České republiky (ÚAMK) Igor Sirota.

První část prací na okruhu má končit před zimou, pokračovat se bude příští rok na jaře. Pokud se tedy ovšem práce kvůli mostu znovu neodloží.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.