Harapes o nemoci dlouho nevěděl. Sousedka popsala jeho poslední chvíle

[chooze:gallery;value:35896]

​Na Vlastimila Harapese vzpomínají jeho přátelé a známí s láskou. "Naposledy jsme se viděli zhruba na konci dubna v Balbínce na koncertu Petry Hapkové. Byli dobří přátelé i s její maminkou, dlouhá léta. Tam s námi poseděl, popovídal si. Jinak jsme se potkávali v malém baru na Malé Straně. Měl rád i hospodu U Kocoura v Nerudovce, chodíval do Napy, do Kafírny," svěřila se pro deník Super.cz sousedka tanečníka.

Podle ní si Harapes užíval život, jak jen mohl, o vážné nemoci, kterou mu lékaři těsně před smrtí diagnostikovali, totiž nevěděl. "I když jsme se jen potkali na ulici, prohodili jsme pár slov. Díky tomu, že nevěděl, že má tu nejhorší nemoc, si ten život užíval naplno až do konce," vysvětlila známá tanečníka.

[chooze:article;value:555847]

Vzpomíná na něj jako na šarmantního a laskavého člověka, který dovedl vždy udělat krásné gesto. "Byl to okouzlující společník a velmi galantní muž. V tom dubnu v Balbínově poetické hospůdce přišel až v závěru koncertu, kdy se objevil s krásnou kyticí pro Petru. Její maminka pro něj měla pro změnu nějaké CD," popsala sousedka jejich poslední společný večer.

Týden před před smrtí trápil Harapese silný kašel, a záchranná služba ho proto převezla do nemocnice. Ačkoliv se zprvu obávali, že má umělec černý kašel, tuto diagnózu nakonec vyvrátili. Testy údajně ukázaly, že bojuje s rakovinou plic, po těle už mu lékaři měli najít i metastáze. 

"Ve středu v poledne nás po těžké nemoci opustil emeritní sólista a umělecký šéf Baletu Národního divadla Vlastimil Harapes. Čest jeho památce," zveřejnilo Národní divadlo na sociálních sítích

Zemřel Vlastimil Harapes. Podlehl vážné intenzivní nemoci (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.