První velká debata před volbami. Do studia dorazí osm kandidátů

Již v pátek 17. května začíná na TN Live první ze čtyř předvolebních debat, kterou povedou moderátor Martin Čermák a Háta Sassmannová, která působí jako stálá zpravodajka TV Nova při Evropské unii. Tématem první debaty bude bezpečnost. Evropská unie se stále potýká mimo jiné s migrační krizí či s válkou Ruska na Ukrajině.

Pozvánku do debaty dostalo celkem osm stran, hnutí a koalic. Za hnutí ANO dorazí poslanec Jaroslav Bžoch, za koalici SPOLU europoslanec Tomáš Zdechovský, za STAN místopředseda strany Jan Farský a za Piráty europoslankyně Markéta Gregorová.

[chooze:article;value:549387]

Koalici SPD a Trikolory bude reprezentovat předsedkyně druhé ze stran Zuzana Majerová, za koalici STAČILO! dorazí Ondřej Dostál, koalice stran Přísaha a Motoristé sobě vyslala předsedu první ze stran Roberta Šlachtu a osmičku pozvaných doplní ještě Jiří Dienstbier ze SOCDEM.

Čtyři zajímavé debaty

Volby do Evropského parlamentu se budou v České republice konat v pátek 7. a v sobotu 8. června. Diváky zpravodajského portálu TN Live do té doby čekají celkem čtyři debaty. Kromě již zmíněné se budou konat 24. května, 31. května a 6. června. 

​Debaty se odehrají v hlavní budově TV Nova, poběží v přímém přenosu od 15:00 a budou trvat 60 minut. "Do zpravodajských relací v rámci volebního vysílání budeme zvát ty strany, hnutí či koalice, které budou ve volebních odhadech dosahovat v průměru alespoň 3 % hlasů," vysvětlil ředitel zpravodajství TV Nova Kamil Houska pozvané hosty.

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz

Řada lidí vůbec nezná politiky, kteří vedou strany do voleb. Podívejte se, koho znáte vy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.