Svědci o útoku na Fica: Střelili ho do hrudníku a břicha, zůstala tam kaluž krve

Jedním ze svědků střelby byl reportér slovenského Denníku N Daniel Vražda. Incident neviděl, byl ale blízko a slyšel několik výstřelů. Před domem kultury v Handlové se v době incidentu Fico zdravil s lidmi.

"Právě jsem mu šel podávat ruku," řekl deníku starší muž. "Když se ozvaly výstřely, skoro jsem ohluchla," popsala žena, která si přála zůstat v anonymitě.

Podle deníku Plus 7 dní na něj někdo zakřičel: "Robo, pojď sem." Následně to vypadalo tak, že mu někdo chce jen podat ruku. V ten moment měly zaznít výstřely. Údajně se ozvaly celkem čtyři rány, z toho tři premiéra zasáhly.

[chooze:article;value:555637]

Podle dalších přítomných Fico po zasažení kulkami padl na zem. Jedna ze svědkyň si dle informací TV Noviny všimla krvavých zranění na premiérově hrudi a hlavě. Jak vážné zranění utrpěl, ale neví. Podle pozdějších informací má být Fico zraněný na hrudi, břiše a ruce.

Zraněného premiéra měla ze země zvednout ochranka, která ho následně odvezla autem. Na místě údajně zůstala kaluž krve. Fica přepravili do nemocnice v Banské Bystrici. Podle slovenských médií ho čeká operace.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.