Zdražování v Česku pokračuje. Od výplaty k výplatě žije i střední třída

Helena žije na Sokolovsku v bytě s manželem a dvěma syny. Jednomu je deset let, s druhým, 1,5 roku starým je na mateřské dovolené. Vysoké ceny jsou podle ní stále znát například na potravinách, které se snaží kupovat ve slevě.

​Nejvíce se prý prodraží jídlo pro mladšího syna. "Přesto, že jsme taková střední třída, tak pořád počítáme a pořád vycházíme od výplaty k výplatě," řekla TV Nova Helena.

[chooze:article;value:545866]

Drahé jsou pro rodinu i účty za energie. "Nemám úplně pocit, že by to kleslo. Naopak teď jsem byla na bytovém družstvu a zvedala jsem zálohy, protože mi paní říkala, že teplo bude zase zdražovat o 20 %," popsala Helena. Přestože si s manželem nastavili vysoké zálohy, přicházejí nedoplatky. "K tomu pak nedoplatek za elektřinu, protože jak jsme doma, tak se víc díváme na televizi, víc pereme, víc vaříme, takže to je prostě znát," vysvětlila.

Rodina má dvě auta, a i když je ceny pohonných hmot příliš netrápí, ostatní výdaje se zvýšily. "Máme druhé auto na zemní plyn, a tam to šlo o hodně výš. Tam i přesto, že jsme si to koupili, abychom ušetřili, tak ve finále neušetříme vůbec nic. Pojištění šlo taky nahoru," dodala Helena. 

Omezit se letos budou muset i co se týče dovolené. "Syn jede s babičkou, toho jsme vyslali, a my pojedeme tady po Čechách," řekla. Na společnou rodinnou dovolenou prý budou moci vyrazit až poté, co se vrátí z mateřské dovolené zpět do práce.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.