Vzácné želvy nebo 300 kondomů. Podívejte se na bizarní krádeže

Tři muži, jedna žena a několik dětí. Když tahle skupinka náchodských zlodějů přijde do obchodu, prodavači mohou začít sčítat škody. "Jeden odlákal pozornost a další pak kradli," popsal chování zlodějů majitel obchodu Tomáš Pernica.

Jejich nejoblíbenějším trikem je strkat si drogerii a kuchyňské potřeby do kalhot a pod bundu. Když jim krádeže vyšly napoprvé, po chvíli se do obchodu vrátili a troufli si na majstrštyk. Jen dva metry od prodavačky naprosto suverénně odnesli i kuchyňského robota.

Jakmile policisté uviděli kamerové záznamy, věděli, kam si pro zloděje dojít. Nejprve je zatkli a potom do náchodských obchodů začali vracet nakradené zboží. To, včetně robota, měla totiž rodinka pečlivě vyrovnané a vystavené na policích.

[chooze:article;value:555335]

Na krádeže kriticky ohrožených želv se zase specializoval tehdy 40letý muž z Hradce Králové. Ke vzácným kouskům se vždy prodral přes pletivo terárií za plného provozu a v kapsách je pronášel na ulici.

Tam želvy za tisíce korun prodával po stokorunách kolemjdoucím a okamžitě peníze propil. "Nebyl vůbec agresivní. Byl opilý, to bylo vidět, ale jinak byl v pohodě," vzpomínal na zloděje želv majitel obchodu Miroslav Pilař.

300 kondomů zase naprosto nutně potřeboval mladý muž v Pardubicích. Uloupil je v obchodě, jenže podcenil sprinterskou připravenost tamního technika. "Tašku nechtěl vydat, až po malé potyčce pochopil, že jsem o dost silnější, tak utekl," povyprávěl technik Martin Pažout.

[chooze:article;value:549552]

Spíš než zloděje kaktusu připomínali dva muži v luxusních botách a s bílou šálou šviháky lázeňské. Počítali s tím, že velký mexický kaktus si pod kabát z pochopitelných důvodů nestrčí a donesli si proto vyhovující krabici.

Vybavený na krádež kamen z obchodu byl i další zloděj. Metrák vážící topidlo vyvezl bez zaplacení na vozíku, jenže hned před obchodem ho vyklopil a pravděpodobně i poškodil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.