Opilá řidička v Pardubicích nezvládla jízdu. Přejela přes ostrůvek a bourala

Když dorazila k nehodě policie, vyzvala řidičku, aby se podrobila odbornému měření alkoholu v dechu. Jenže se ukázalo, že to bylo nad její síly. Žena nemluvila, nijak nereagovala, vypadalo to, že se jí i špatně dýchalo. První pokus nevyšel, tak musela podstoupit další. "Málo, ještě jednou," vybídl ji policista k opakované dechové zkoušce.

A všiml si také, že se ženou je něco špatně. "Není vám dobře, děje se něco?" snažil se zjistit. 

Lékařské zprávy uvádějí, že v takovém stavu přicházejí už těžké poruchy vědomí. Srdce začíná nepravidelně bít a hrozí i zástava oběhu. "Dechová zkouška pozitivní, 2,98 promile alkoholu," konstatoval po chvilce strážce zákona.

[chooze:article;value:554402]

Žena přesto sedla do auta ve čtyři hodiny odpoledne, tedy přesně v dopravní špičce. "Po Palackého třídě akorát projížděli policisté z oddělení hlídkové služby, kteří si všimli čerstvé nehody dvou vozidel," informovala policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Podle policie je žena viníkem kolize. "S vozidlem vyjela vpravo přes vyvýšený ostrůvek, přes který přejela do pravého jízdního pruhu, a tam narazila do vozidla," dodala mluvčí.

Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. "Dechová zkouška u 49letého řidiče vyšla negativně," upřesnila policie.

Tři promile přepočtené na vypitý alkohol odpovídají deseti panákům tvrdého alkoholu. Podle policie žena takto řešila svoje problémy. A čeká ji další – kvůli tomu, že řídila pod vlivem alkoholu, ji v případě prokázání viny může hrozit až tříleté odnětí svobody.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.