U Zlína se objevil medvěd. Hrozí nebezpečí, strážníci vydali varování

"Městská policie Zlín přijala v sobotu 11. května 2024 krátce před půl dvanáctou oznámení o výskytu medvěda v lesních porostech mezi místní částí Kudlov, osada Pindula a obcí Želechovice nad Dřevnicí," informovala zlínská městská policie.

Šelmu zahlédl dopoledne muž, který si šel zaběhat. Spatřil ji poblíž žluté turistické trasy na ulici Březovská. Šlo podle něj o dospělého medvěda bez mláďat i známek poranění, který odběhl směrem na východ.

[chooze:article;value:552584]

"S ohledem na charakter přijatého oznámení proto upozorňujeme veřejnost na možné riziko spočívající v nečekaném a nežádoucím kontaktu s touto mohutnou šelmou. Při pohybu v lesních porostech proto dbejte zvýšené opatrnosti, vyhýbejte se nepřehledným a hustě zarostlým místům, pokud budete mít s sebou psa, mějte ho vždy na vodítku. Samozřejmostí by také měl být nabitý mobilní telefon, aby si člověk dokázal v případě potřeby přivolat pomoc," poradili strážníci.

Medvědi v poslední době děsí lidi hlavně na Slovensku. Ze země chodí zprávy o útocích šelmy. V březnu dokonce po střetu s medvědem v Tatrách zemřela 31letá turistka s běloruským občanstvím. Mladé ženě se stal osudným pád z výšky během útěku před medvědem.

Dívky na Slovensku málem napadl medvěd. Jedna z nich celé drama natočila:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.