Pražské metro uzavřelo ve špičce stanici. Pořádalo neveřejnou oslavu výročí

"Papaláši si chtějí udělat mecheche, tak nechají uzavřít jednu z nejdůležitějších stanic v síti, na půl hodiny, v dopravní špičce. To je vtip? Tohle by se asi nemělo stát, ne? Budou za tohle padat hlavy, nebo se vedení města bude chovat stejně jako v dobách, kdy se metro otevíralo?" rozčiloval se na sociální síti X Martin Podhorský.

Dopravní podnik (DPP) měl ale prý k uzavření stanice mezi 8:50 – 9:20 ráno historický důvod. "V 9:19, přesně jako před 50 lety, jsme u příležitosti tohoto jubilea pražského metra pořádali ve stanici Kačerov pro média, pamětníky, zástupce města a partnery připomínku zahájení provozu," uvedl vedoucí odboru komunikace Daniel Šabík.

K uzavření stanice podle něj navíc došlo až po skončení ranní špičky. "O uzavření stanice jsme od rána informovali prostřednictvím hlášení v dotčených stanicích metra a v autobusových spojích na linkách, které končí a začínají na Kačerově," řekl.

[chooze:article;value:554552]

Někteří cestující ale na sociálních sítích psali o tom, že kvůli uzavření stanice například nestihli dojet včas do školy. "Hlavně to bylo strašně špatně oznámené. Fakt masakr. Spolužák kvůli tomu přišel pozdě na hodinu do Krče," uvedl Martin Tauchman.

S tím ale DPP nesouhlasí. "Časově to znamenalo prodloužení jízdy o maximálně pět minut oproti standardnímu stavu," zdůraznil Šabík. DPP prý totiž zajistil náhradní autobusovou dopravu.

"Po celou dobu jsme zajistili prodloužení všech autobusových linek, tj. 106, 113, 189 a 215, které místo na Kačerově končily na Budějovické u vstupu do metra. Mezi Kačerovem a Budějovickou navíc nadále jezdily spoje linky 193," sdělil.

Podle některých ale byly uvedené autobusy přeplněné. "Tak to je přesné, aby si kdosi mohl přestřihnout pásku a cítit se u toho jako Husák, my ostatní s peprnými slovy hnali na narvaný bus směr Budějovická. Pro mě minimálně 25 minut mého času, pro někoho prošvihnuté vyšetření v TN (Fakultní Thomayerova nemocnice, pozn. red.) a podobně. Ostuda!" zněl komentář Martiny Juráčkové.

Metro slaví půl století. Pražané se ve středu 8. května vozili historickou soupravou: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.