Nečekaná rána pro město na Liberecku. Náhle zemřel oblíbený starosta

Hrádek nad Nisou zasáhla tragédie. Ve čtvrtek večer náhle zemřel tamní starosta Josef Horinka. "S hlubokým zármutkem a v myšlenkách soucitu na ženu Janu a celou jeho rodinu se v našich srdcích loučíme s člověkem, který byl naším přítelem a nedílnou součástí našich životů," napsalo na facebooku město.

Horinka byl starostou Hrádku dlouhých 12 let, když v roce 2012 nahradil svého předchůdce Martina Půtu (STAN), který se stal libereckým hejtmanem. "Možná až nyní si mnozí z nás uvědomí, co všechno pro nás a Hrádek udělal, jak neuvěřitelně mnoho času, energie a osobního nasazení našemu městu po mnoho let dával," stojí v rozloučení.

[chooze:article;value:553464]

Pod příspěvkem, ve kterém město smutnou novinu oznámilo, se krátce po oznámení objevily desítky kondolenčních komentářů. "Byl to velký člověk s obrovským srdcem pro každého. Nikdy nezapomenu a děkuji mu za vše," loučila se v komentářích obyvatelka města Radka.

Na zprávu zareagoval i hejtman Půta. "Pepa Horinka dával Hrádku a proměně našeho města k lepšímu všechno, co uměl a mohl. Ztratil jsem kamaráda, se kterým jsem se často radil a povídal si o práci a problémech. Čest jeho památce," napsal.

Horinka získal v posledních komunálních volbách druhý nejvyšší počet hlasů na kandidátce. Kromě své práce v Hrádku nad Nisou se Horinka zajímal také o vyšší politiku. V roce 2019 neúspěšně kandidoval do Evropského parlamentu. V roce 2018 se však stal krajským zastupitelem poté, co na tuto funkci rezignoval Jan Farský (STAN). Pozici zastupitele obhájil ve volbách v roce 2020.

V náručí ženy zemřel po kolapsu starosta Dolních Břežan (6/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.