Muž prchal před policií s ženou a dítětem v autě. Pak utekl na střechu domu

Někdy to zastavením auta nekončí. Muž v Ústí nad Orlicí opustil místo řidiče a utekl. Uvnitř nechal ženu a dítě. Nezabrzděný vůz se následně dal do pohybu a vzápětí naboural do dalších zaparkovaných aut. "Během jízdy se naštěstí nikomu nic nestalo," řekla mluvčí pardubických policistů Dita Holečková.

Vzhůru k výškám, řekl si asi řidič a vydal se po lešení rozestavěného rodinného domu. Policista na něj ale mířil zbraní a muž, který neměl kam utéct, nakonec slezl.

"Dechová zkouška u něj sice byla negativní, odmítl ale orientační test na drogy i následné lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu," uvedla mluvčí.

[chooze:article;value:554402]

Patnáct kilometrů mohl řidič kdykoli zastavit, ale neudělal to. Místo toho projížděl obcemi rychlostí i přes 120 kilometrů v hodině. Sotva vybíral zatáčky, jel protisměrem. Když se ho policisté ptali, proč ujížděl, měl jim odpovědět, že prý nevěděl, co má dělat.

"Lustrací kolegové zjistili, že muž má platný zákaz řízení, a to až do října 2025," uzavřela mluvčí. Kriminalisté muže obvinili a hrozí mu dva roky vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.