Strážník měl dát ženě facku, pak se zhroutit. Konflikt řeší policie

Ke konfliktu mezi 28letou bezdomovkyní a strážníkem došlo v noci na náměstí v Jeseníku. Facku dostala údajně za to, že předtím vyhazovala odpadky z koše a nechtěla je uklidit. 

Strážník trval na svém a ženu násilím dotlačil k odpadkovému koši. Ta vzápětí utekla. 

Incident už začali řešit policisté. "Policisté na základě dosud zjištěných skutečností případ prozatím kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití, šetření je na samém začátku, nebudeme v tuto chvíli poskytovat bližší informace," řekla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

[chooze:article;value:554043]

Strážník se z toho podle svých nadřízených psychicky zhroutil. U městské policie v Jeseníku pracuje už 28 let.

"Je to nešťastná událost, určitě se tohle nesmí stávat. Pan ředitel podá podnět k prověření protiprávního jednání strážníka," uvedla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová (Jeseník srdcem).

"Podle mého názoru je naprosto přes čáru ona fyzická inzultace. Dotyčná na strážníky nijak neútočí, oni se necítí ohroženi," sdělil advokát Lukáš Seibert. 

[chooze:article;value:549360]

"Pokud je člověk v profesi, kde navíc nosí uniformu, nemůže reagovat ani v emočně vypjatých situacích spontánně," vysvětlila klinická psycholožka Ludmila Mrkvicová.

Podobný případ se stal loni v únoru v Praze. Městský policista tam dal bezdomovci pohlavek. Po zveřejnění kamerových záznamů dal výpověď. Emoce rozvířily také záběry strážníka z Lipníku nad Bečvou, který kopal do ležícího bezdomovce. Pravomocně za to v letos v únoru dostal podmínku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.