Zpověď zdrcené Havlové: Odchod Simony mi vyrazil dech. Život měla plný bolesti

[chooze:gallery;value:35788]

​Talent, síla, odhodlání, dobrota... Tak vzpomínají kolegové na herečku Simonu Postlerovou. Ztrátu kolegyně nese těžce i Dagmar Havlová, která se s ní rozhodla rozloučit několika krásnými slovy. "Zpráva o odchodu Simony mi popravdě vyrazila dech. Má drahá kolegyně z vinohradského divadla, se kterou jsem sdílela pevnou vazbu víry, tam nastoupila asi o 15 let později," svěřila se bývalá první dáma na sociálních sítích.

Zavzpomínala na společné začátky, kdy se s Postlerovou dělily o šatnu. "Podělila jsem se s ní tehdy o svůj líčicí stolek a židli v naší 'hvězdné' šatně Bohdalová, Kolářová, Veškrnová. Když jsem se po 11 letech, ze služby manželky prezidenta, k herectví vrátila, uvolnila mi zpět polovinu všech těch zásuvek, šuplíků a skříněk. Prostě všechno to, kam si herečky, řečeno s Manon, ukládají mé a mé," popsala Havlová.

[chooze:article;value:554039]

Jako kolegyně si byly blízké, a proto spolu sdílely i životní útrapy. "Její život bych nazvala trudným, plným bolesti a osudových nástrah, jež statečně nesla až do rychlého konce. Víc se nesluší o jejím soukromí říkat. Aspoň já to tak cítím," promluvila Havlová o těžkostech kamarádky, které kdysi zemřel muž na rakovinu, a tak zůstala sama na výchovu dcery a syna trpícího autismem.

"Snad jen to, že byla výjimečná herečka s neotřelým hereckým projevem," podotkla ještě. Postlerová zářila na prknech vinohradského divadla v mnoha představeních, a to včetně Brouka v hlavě, Ideálního manžela či Žebrácké opery. V posledních letech excelovala v představení Český román jako Olga Scheinpflugová. Talentem obohatila i svět dabingu, hlas propůjčila i Audrey Hepburnové či Galadriel v Pánu prstenů.

Havlová přiznala, že jí trhá srdce vědomí, že se Postlerová měla brzy stát babičkou. "Milá Simono, zpráva o tvém odchodu mě zastihla v místě, kde bude má modlitba za tvou statečnou duši určitě vyslyšena, protože víme, že náhody neexistují. Sbohem a upřímnou soustrast Janičce a jejímu robátku. Je mi to tak moc líto," vzkázala do nebe herečka.

Zemřela herečka Simona Postlerová. Bezvládnou ji našli v bytě (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.