Na Kolínsku stál železniční koridor. Dopravu přerušila srážka s člověkem

Mimořádná událost v pondělí krátce po sedmé hodině zastavila vlakový provoz na Kolínsku. Na trati mezi Českým Brodem a Poříčany nedaleko Klučova došlo k nehodě. Vlak tam srazil člověka pohybujícího se na kolejích.

Na místo vyjely složky integrovaného záchranného systému. "Zamířili tam také hasiči Správy železnic. Provoz na koridoru je zastaven," uvedla na sociální síti X Správa železnic. Sraženému člověku ale už nešlo pomoci. Záchranáři jej našli již mrtvého.

Provoz v úseku přerušilo do desíti hodin vyšetřování tragédie. "Probíhá zajišťování náhradní autobusové dopravy. Některé vlaky jsou vedeny odklonem," uvedla na facebooku Pražská integrovaná doprava. Kvůli nehodě nabíraly vlaky jedoucí přes místo tragédie i hodinové zpoždění.

[chooze:article;value:553795]

Případem se zabývají i policisté. "Po příslušné fotodokumentaci a ohledání místa si záležitost převzali kriminalisté, kteří nařídili pitvu k odhalení přesné příčiny úmrtí. Totožnost oběti zatím neznáme," uvedla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Na jedné ze tří traťových kolejí Správa železnic v 8:40 obnovila dopravu pro dálkové spoje, u zbylých do desáté hodiny. Odklonění se týkalo především spoje mezi Prahou a Kolínem a Prahou a Nymburkem, a to přes stanici Lysá nad Labem. Pro regionální spoje platila kyvadlová autobusová doprava.

Podobné neštěstí se odehrálo také na Domažlicku. Na trati mezi Holýšovem a Staňkovem stojí doprava také kvůli srážce s člověkem. "V Holýšově zasahujeme u střetu vlaku s osobou. V soupravě cestovalo 63 lidí, přičemž u jednoho cestujícího došlo k epileptickému záchvatu. Převzali si jej záchranáři," uvedl mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar. Doprava bude na tomto úseku stát asi do 11 hodin.

Vlak na Kladensku srazil malou dívku. Letěl pro ni vrtulník (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.