Juraj Kukura skončil v nemocnici. Prý je v péči onkologů

Sedmasedmdesátiletého Juraje Kukuru hospitalizovali podle portálu pluska.sk na onkologickém oddělení jedné z bratislavských nemocnic. Podle informací, které má portál k dispozici, leží oblíbený herec na samostatném pokoji, ovšem ostatní pacienti ho běžně potkávají v županu na nemocniční chodbě.

Velmi často za ním chodí jeho manželka Tatiana. "Nepůsobí odtažitě, ani se neskrývá. Koneckonců je tak slavný, že by ho stejně všichni poznali. A když promluvil svým krásným hlubokým hlasem, bylo hned jasné, že je to on. Ale velni zhubnul, snad to není nic vážného," svěřil portálu čtenář, který herce několikrát v nemocnici zahlédl.

[chooze:article;value:553770]

"Měl jsem trochu problémy s krví, ale je to, zaplať pánbůh, všechno v pořádku," vysvětlil webu spokojeným hlasem sám Kukura. Podle svých slov se zrovna díval na televizi, píše web topky.sk.

Juraj Kukura začínal v bratislavském Divadle na Korze, později na Nové scéně. Do poloviny 80. let působil v činohře Slovenského národního divadla, a to až doby, kdy emigroval do Německa. Tam ze začátku hrával v mnichovském divadle Kammerspiele, později v Basileji, Bonnu nebo Hamburku.

[chooze:article;value:553850]

Po listopadové revoluci se stále častěji vracel na Slovensko. Hrál tehdy i v pražských divadlech. V roce 2002 se stal ředitelem bratislavského Divadla Aréna. V Německu patří k oblíbeným divadelním a televizním hercům. Střídavě žije v Hamburku, Bratislavě i v Praze.

Kukuru znají velmi dobře i televizní a filmoví diváci v Česku. Do jejich povědomí se poprvé výrazně zapsal v dramatu Stíny horkého léta a také ve snímcích Božská Ema, Trhák nebo v pohádkách Deváté srdce, Sůl nad zlato nebo Král sokolů. Zajímavou roli měl ve filmu Juraje Jakubiska Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný. Pamatovat si ho můžete i ze seriálu Dokonalý svět, kde ztvárnil přísného vydavatele časopisu Vladimíra Maxu.

Vybrali nového Jamese Bonda. Má se jím stát britský herec Aaron Taylor-Johnson (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.