Vlak za Prahou měl ujet strojvedoucímu, vykolejil v zatáčce

[chooze:gallery;value:35761]

K drážní nehodě došlo ve čtvrtek u obce Klínec ve Středočeském kraji. "Tři vagóny osobního vlaku vykolejily, dva jsou na boku," popsal pro TN.cz mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

Ve vlaku naštěstí nebyli žádní lidé a nikomu se nic nestalo. Záchranná služba se na místo vydala i tak, ale podle mluvčí středočeských záchranářů jen preventivě.

[chooze:article;value:534279]

​​"Jak se to stalo, je předmětem šetření," řekl Kavka. Podle informací TN.cz mělo ale k nehodě dojít, protože vlak ujel strojvedoucímu.

"Na místě jsou hasiči a drážní inspekce, která to šetří. Vlak se bude vyprošťovat," dodal Kavka. Na místo vyrazil i nehodový vlak. Podle Kavky bude trať nyní na dlouhou dobu uzavřená.

[chooze:article;value:549668]

Další vykolejený vlak pak ve čtvrtek museli hasiči řešit jen o několik hodin později. "U Skalné na Chebsku najel osobní vlak do spadlého stromu a částečně vykolejil. Událost se obešla bez zranění," uvedla Správa železnic na síti X.

K podobné události jako v Klínci došlo i vloni v prosinci. Z pražského malešického nádraží tehdy samovolně ujel odstavený vagón RegioJetu a zastavit se ho podařilo až ve třetí stanici.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.