Maraton o víkendu uzavře pražské ulice. Odtahovat se budou parkující auta

Pražský maraton odstartuje v neděli v devět hodin ze Staroměstského náměstí a běžce čeká 42,195 km dlouhá trať napříč ulicemi hlavního města. Sportovní svátek ale nepotěší řidiče nebo cestující veřejnou dopravou.

V souvislosti s ním se chystá řada dopravních opatření. "Dopravu bude během závodu řídit Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií Praha a od 8 do 16 hodin bude postupně po trase závodu uzavírat a otevírat ulice a křižovatky," uvedl magistrát.

[chooze:article;value:503086]

​​V ulicích Pařížská, Staroměstská a na Václavském náměstí budou kvůli budování zázemí závodu platit omezení déle. Dočasně se uzavřou třeba Celetná, Dvořákovo nábřeží, Jiráskův a Karlův most nebo Masarykovo nábřeží. Uzavírka ulic bude platit i na některých místech v Praze 2.

Omezení se pak budou týkat i parkování. "V sobotu a v neděli bude z důvodu zachování bezpečnosti po celé trase závodu platit zákaz parkování," pokračoval magistrát. "V případě nerespektování tohoto zákazu budou vozidla odtažena," dodal.

[chooze:article;value:553158]

​A změn dozná také provoz městské hromadné dopravy. Dotknou se řady tramvajových i autobusových linek. Jejich výčet uvádí dopravní podnik na svém webu. "V centru města doporučujeme využívat metro, jehož provoz bude v případě zvýšené poptávky posílen," napsal podnik.

Traumaplán v Praze: Desítky běžců zkolabovaly při půlmaratonu (04/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.