Google maže miliony aplikací. Hrozí velké nebezpečí

"V roce 2023 jsme zabránili zveřejnění 2,28 milionu aplikací porušujících zásady na Google Play, částečně díky investicím do nových a vylepšených bezpečnostních funkcí," oznámila v tiskové zprávě společnost.

Spousta nebezpečných aplikací se ale už do obchodu dostala a miliony lidí si je stáhly, upozornil web deníku Daily Mirror. Google proto zpřísnil podmínky a žádá po vývojářích, kteří nahrávají aplikace, více informací. Tak objevili jednotlivce i skupiny podvodníků.

Americká firma zároveň slibuje, že přijde ještě více opatření. Ta se dotknou nebezpečných aplikací, které už v obchodě jsou. Stejně jako u těch, které dokázala zachytit, u nich hrozí krádeže dat, viry, které se dostanou do vaší bankovní aplikace, i otravné reklamy zaplavující telefony.

[chooze:article;value:547656]

Lidé by si tak měli před instalací aplikace vždy zkontrolovat recenze, ujistit se, že je vydavatel důvěryhodný, a dávat si pozor, co všechno v mobilu stažené aplikaci povolí. 

Google navíc už dříve upozornil na několik aplikací, které smazal z obchodu, ale v mobilech lidí možná zůstaly. Skrz ně mohou podvodníci získat do vašeho telefonu přístup, vysvětlil Forbes. Konkrétně jde o Essential Horoscope for Android, 3D Skin Editor for PE Minecraft, Logo Maker Pro, Auto Click Repeater, Count Easy Calorie Calculator, Sound Volume Extender, LetterLink, Numerology: Personal Horoscope & Number Predictions, Step Keeper: Easy Pedometer, Track Your Sleep, Sound Volume Booster, Astrological Navigator: Daily Horoscope & Tarot, Universal Calculator.

Žena si kvůli podvodníkovi půjčila statisíce. Tvrdil, že ho přepadli piráti (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.