Hnutí ANO zahájilo kampaň do eurovoleb. Hlavním tématem je suverenita

Do Zlína se ve středu sjely hlavní tváře hnutí ANO, ale také velká část kandidátů do Evropského parlamentu. Karel Havlíček na úvod vysvětlil, proč si opoziční hnutí vybralo pro zahájení kampaně právě Zlín.

"Naší velkou inspirací je Tomáš Baťa, člověk, který je úzce spjat právě s městem Zlín, který se rovněž nebál. Nebál se rozhodovat. Který se nebál kritiky a který si šel za svým. A mimo jiné jsme ve Zlíně rovněž proto, protože politika je o vás, je o regionech," nechal se slyšet.

Na první místo kandidátky do Evropského parlamentu zvolilo hnutí ANO Kláru Dostálovou, poslankyni a bývalou ministryni pro místní rozvoj. "Já chci do Evropy vrátit zdravý selský rozum. Chci, aby tu Evropa byla hlavně pro lidi a aby se nesnažila o federalizaci a respektovala, že Česká republika je suverénní stát plný skvělých, hrdých lidí," prohlásila.

[chooze:article;value:553030]

"Tři hlavní body jsou: boj proti ilegální migraci, boj proti zelenému šílenství, to znamená, abychom zachovali průmysl a zemědělství. A třetí věc je vlastně boj za naši svrchovanost, to znamená, abychom zachovali naši suverenitu," hlásal pak předseda hnutí Andrej Babiš. 

Na druhém místě kandidátky hnutí ANO je poslanec Jaroslav Bžoch, třetí je europoslanec Ondřej Knotek, čtvrtý europoslanec Martin Hlaváček. Pátá je někdejší poradkyně Andreje Babiše Jana Nagyová, která figuruje v dotační kauze Čapí hnízdo.

Hnutí ANO vstupuje do voleb do europarlamentu s rýmovaným sloganem "Česko, pro tebe všecko". Za hnutí ANO bylo do Evropského parlamentu v minulých volbách zvoleno šest poslanců. Během volebního období ale postupně některé poslankyně hnutí opustily. To tak má teď v Evropském parlamentu tři křesla.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.