Obchodní řetězec stahuje z pultu dva oblíbené výrobky. Možná je máte doma

Obchodní řetězec Makro stahuje z pultů hned dva své výrobky. Jedním z nich je maďarský guláš v plechovce, který vyrábí firma Fine Life. Konkrétně se jedná o šarži 231103 s datem minimální trvanlivosti do 3. listopadu 2026.

Výrobek, který jste si mohli zakoupit od 16. listopadu 2023, obsahoval méně masa, než výrobce uváděl na obalu. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce měl výrobek obsahovat 52 gramů masa na 100 gramů výrobku. Ve skutečnosti měla ale tato hotovka jen 33,75 gramů masa.

Guláš v konzervě ale není tím jediným, co z pultů Makra mizí. Obchod stahuje i bramborové krokety značky ARO šarže L230321 072F s datem minimální trvanlivosti do 21. září 2024. Balení těchto kroket jste si mohli koupit od 21. dubna 2023, a na pultech bylo více než rok.

[chooze:article;value:551120]

​Kontrola odhalila, že krokety obsahují stopové množství alergenu mléčná bílkovina, který nebyl uveden na obalu. "Pokud jste uvedenou šarži výrobku zakoupili a máte jej k dispozici, prosíme vás, abyste jej v případě alergie na mléčnou bílkovinu nekonzumovali," uvedlo Makro.

Obchodní řetězec teď vyzývá zákazníky, aby produkty vrátili do jakéhokoliv velkoobchodního střediska Makro. Guláš je možné vracet až do 31. května a krokety do 30. června. "V případě, že nejste z jakéhokoliv důvodu schopen prodejní doklad předložit, pro urychlení při vrácení výrobku požádejte obsluhu zákaznické recepce o výjimečné vystavení duplikátu dokladu," dodává Makro.

V těchto obchodech nakupujete. Inspekce si došlápla na řetězce, rozdala pokuty:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.