Zpěvák Dušan Grúň zemřel. V dojemném vzkazu promluvil o blížícím se konci

[chooze:gallery;value:35630]

Slovenský zpěvák Dušan Grúň zemřel v pondělí ráno v nemocnici v bratislavských Kramárech, píše časopis Plus 7 dní. Hospitalizovaný byl od 11. dubna kvůli vážnému zápalu plic, časopisu jeho úmrtí potvrdil blízký rodinný přítel.

V sobotu večer se ještě stihl rozloučit s fanoušky. "Přátelé, modlete se prosím za mě. Je se mnou zle. Loučím se s vámi," napsal zpěvák na své oficiální facebookové stránce.

[chooze:article;value:551945]

Narodil se v Žilině 26. května 1942. Vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě a ve slezském městě položil i začátky své hudební kariéry, píše web Aktuality.sk.

V roce 1963 se dostal do orchestru Iva Pavlíka, ve kterém zpíval po boku Waldemara Matušky, Karla Gotta nebo Heleny Vondráčkové. Proslavily ho skladby Butterfly, Plavovláska nebo Kde si bola, keď tu hrmelo.

[chooze:article;value:552052]

Vystupoval i v zahraničí a zajímala ho západní hudba. "Inspirovali mě hlavně ti zpěváci, kteří se věnovali swingu. Pak to byly písničky, které se hrály v době mého dospívání v hitparádách na Radiu Luxembourg," vyznal se zpěvák pro agenturu TASR u příležitosti svých 80. narozenin.

Na Dušana Grúně zavzpomínal režisér Václav Svoboda:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.