Poslední šance přihlásit děti na letní tábor. Většina už má skoro obsazeno

"Máme přes 2 300 oddílů a každý z nich si organizuje tábor sám, případně se spojí několik oddílů dohromady. S námi na tábor tak pojede asi 35 tisíc dětí," říká pro TN.cz mluvčí zapsaného spolku Junák – český skaut Barbora Trojak.

K novinkám patří například skautské příměstské tábory. "Některá střediska jich pořádají během letních prázdnin třeba čtyři nebo pět. Na ty pobytové mohou jet pouze naši členové, ale na naše příměstské tábory mohou chodit i děti zvenčí a je to pro ně šance si skauting vyzkoušet," dodává Trojak.

[chooze:article;value:547830]

​"Aktuálně jsou tábory obsazené asi ze sedmdesáti procent a nabídka už není tak široká, jako byla třeba v lednu, a může se každým dnem zmenšovat," uvádí Miroslav Topinka, provozující web tabory.cz. Podle něj roste zájem například o tábory, se kterými jedou děti k moři.

"My je vozíme do Španělska, Chorvatska, Itálie a Černé Hory. Cena za týdenní pobyt je okolo dvanácti, třinácti tisíc korun. V Česku jsou ty ceny na týden okolo 5 500 korun a okolo deseti tisíc korun na dva týdny,“ upřesňuje Topinka. "Pak jsou tábory, které potřebují nějaké speciální zaměření nebo odbornosti, tak se cena může zvýšit i o několik tisíc korun," dodává organizátor.

[chooze:article;value:518384]

​Se slabším zájmem se letos setkávají Letní tábory OKO, opadl zájem také o ty jezdecké, které byly dříve velmi žádané. "Tábory pořádáme u Plané nad Lužnicí, v Podolí i mezi Pískem a Táborem i nedaleko Chrudimi a v Nové Pace u Jičína," říká za tábory OKO Alexandr Hupcej.

"Naše kapacita je v průměru 150 děti na turnus a celou ji letos asi nenaplníme. Ten zájem je o něco menší než loni. Velkou konkurencí jsou například příměstské tábory," dodává Hupcej.

Některé děti si nemohou dovolit letní tábor, pomáhá jim proto Patron dětí (6/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.