Meteoroložka řekla, kdy se do Česka vrátí teplo. Zlom je zatím v nedohlednu

"Až na výjimky jsme si od konce ledna užívali nadprůměrné teploty v porovnání s dlouhodobým normálem. Tento týden přinese největší záporné teplotní odchylky – teploty budou až o 6 °C nižší, než je běžné," uvedla Honsová.

Ještě tento týden několikrát teploty klesnou pod nulu. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) má i sněžit a přes den nepřekročí o víkendu teploty 10 °C.

"I přesto, že poslední dubnový týden přinese mírný nárůst teplot vzduchu ve svém závěru a odpolední maxima se budou zastavovat nejčastěji mezi 12 až 16 °C, oblačnosti i srážek bude zůstávat relativně hodně," avizovala Honsová. "Na letní teploty můžeme do konce dubna zapomenout," doplnila.

[chooze:article;value:551377]

Příští týden nás tak na závěr měsíce ještě čeká mírné oteplení. Stejně se ale nevrátí počasí ze začátku měsíce, kdy se teploty blížily 30 °C. V dubnu tak podle Honsové teploty vystoupají už maximálně na 20 °C.

Poté už se začne pomalu blížit léto. Ani to ale tak rychle nedorazí. "Na začátku května bude nárůst teplot jen pozvolný," upozornila meteoroložka.

Silný vítr se řítí na Česko. Meteorologové varují před nebezpečím (15/4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.