Do mužova domu narazil záhadný předmět z vesmíru. NASA vysvětlila, co je zač

Rodinu Alejandra Otera z Floridy čekalo nepříjemné překvapení. V březnu do jejich domu v Naples zničehonic vletěl rozpálený kovový válec. "Proletěl střechou a dvěma podlažími. Skoro trefil mého syna," popisoval Otero na sociální síti X pád předmětu.

Objekt přiletěl z vesmíru, nešlo však o meteorit. Pro válec, který poškodil Oterův dům, si přijela vesmírná agentura NASA, která jej vzala ke zkoumání. To mělo odhalit původ podivné zásilky z vesmíru.

[chooze:article;value:538227]

NASA v pondělí přinesla závěry zkoumání. Jednalo se o bateriový článek z Mezinárodní vesmírné stanice. Ten pocházel z většího souboru baterií, které ISS nahradila modernější verzí. Ohromný soubor baterií vážící přes dvě tuny uvolnila NASA v březnu 2021 a spoléhala na to, že při průletu atmosférou shoří.

To se však nestalo. Jeden ze článků průlet vydržel a narazil přímo do domu Oterovy rodiny. Podle informací prezentovaných NASA byl válec vyroben ze slitiny niklu a chromu jménem Inconel, vážil asi 700 gramů a měl 10 centimetrů na výšku a 4 centimetry v průměru.

NASA pošle mimozemšťanům vzkaz v lahvi. Její obsah je zásadní pro celé lidstvo (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.