Cestovkám se na letní dovolenou plní termíny. Velkým trendem je exotika

Turecká riviéra, řecké ostrovy, Bulharsko nebo Španělsko. Tam Češi nejčastěji tráví letní dovolenou. "Roste nám také Marsa Matruh, to je egyptská destinace, která nicméně leží u Středozemního moře a atmosférou je podobná Karibiku," popsala mluvčí CK Blue Style Lucie Bukovanská.

"Skokanem roku potom je jednoznačně Albánie," doplnila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. "Je velký zájem i o ty vzdálenější destinace, jako je Vietnam, jako je Dominikánská republika. Od podzimu proto budeme létat do nových destinací přímými lety. Z Prahy do Mexika, Bahrajnu nebo Keni," sdělil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

[chooze:article;value:550990]

Poptávka je podle cestovek hlavně po luxusních resortech s all inclusive přímo u pláže. "Češi neváhají za svoji dovolenou utratit více peněz, investují do sebe a svého volného času a vybírají si zájezdy kvalitnější," uvedl marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný.

"Vnímáme i tu velkou poptávku po byznys třídě, proto pro ty vzdálenější exotické destinace budeme mít k dispozici i byznys třídu," dodal Bezděk.

Dovolenou si s předstihem nejčastěji rezervují rodiny s dětmi. "Chtějí mít jistotu svého hotelu, své lokality nebo svého termínu," vysvětlila Pavlíková. "V tom letošním last minutu se může stát, že kapacita bude poněkud omezenější," upozornil Bezděk.

[chooze:article;value:550576]

Češi také rádi chodí po památkách. Kromě odpočinku u moře vyrážejí na dovolené i na poznávací výlety. "Stejně tak si rádi půjčují auta a vyráží na výlety po destinaci na vlastní pěst," řekl Šatný.

A poptávka je i po nevšedních zážitcích nebo adrenalinových sportech. "Skáčou z letadel, létají balónem, potápějí se," vyjmenovala Bukovanská. Přibývá také lidí, kteří na dovolenou vyrážejí vícekrát do roka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.