Výplaty důchodů se kvůli svátku změní! Penzistům přijdou v jiný den

Ve středu 1. května oslavíme Svátek práce, o týden později, tedy 8. května, si pak připomeneme Den vítězství. A právě druhý svátek změní termín výplat starobních, invalidních a pozůstalostních důchodů (vdovský, vdovecký a sirotčí).

Penze, jejichž výplatní termín připadá na 8. května, bude Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) lidem vyplácet o den dříve. Peníze tak obdrží už 7. května.

[chooze:article;value:550423]

Podobná situace pak nastane také v červenci, kdy penzisté dostanou důchod s předstihem. Lidem s výplatním termínem 4. července dorazí 3. července. Ti, kteří měli výplatu dostat 6. července, ji budou mít dokonce už 4. července.

Změny termínů vyplácení důchodů v roce 2024

Důchody s výplatním termínem Budou vyplaceny
4. července 3. července
6. července 4. července
20. prosince 19. prosince
22. prosince 20. prosince
24. prosince 23. prosince
Zdroj: Česká správa sociálního zabezpečení

Důchody vyplácí ČSSZ buď bezhotovostním převodem na účet klienta, nebo v hotovosti prostřednictvím České pošty. "Vyplácí se vždy dopředu, a to v pravidelných lhůtách. Výplatní termíny důchodů vyplácených ČSSZ jsou sudé dny od 2. do 24. dne v měsíci. ČSSZ zajišťuje výplaty důchodů také do zařízení sociálních služeb s celoročním pobytem, kam se penze vyplácí 15. den v měsíci," uvádí správa na webu.

Ministerstvo slibuje dřívější penze, ty ale nebudou pro každého. Podívejte se na rozhovor (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.