V havarovaném autě byly drogy a zbraně. Policie hledá svědky nehody

V neděli před osmou ranní skončilo osobní auto na střeše uprostřed dálnice D1 u Větrného Jeníkova. Řidička i její spolujezdec po nehodě skončili v nemocnici.

"Těžce zraněného muže jsme letecky transportovali do brněnské nemocnice. Druhý účastník nehody, žena, utrpěla lehká zranění a byla sanitním vozidlem převezena do nemocnice v Jihlavě," popsal mluvčí záchranářů Petr Janáček. Dálnice na Brno byla kvůli havárii neprůjezdná dvě hodiny.

[chooze:article;value:550934]

​Policii ale zajímá hlavně to, co se dělo před nehodou. "Obracíme se na případně svědky, kteří viděli průběh dopravní nehody, aby se ozvali na linku 158," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Šlo o šedou Škodu Kodiaq se slovenskou poznávací značkou. Ve vozidle se údajně měly najít střelné zbraně a u řidičky i drogy. Vyšetřuje se i to, zda posádka během jízdy nebyla pod jejich vlivem.

[chooze:article;value:550066]

​"Obracíme se také na svědky, kteří si mohli všimnout podezřelého jednání dvojice před kilometrem 104 na některé z dálničních odpočívek," dodala mluvčí. Řidička navíc prý neměla za volantem co dělat. Údajně totiž měla platný zákaz řízení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.