Náhlá smrt mladé maminky (†34) na Slovensku. Myslela si, že má jen chřipku

Život Karola Kubasáka ze Zubrohlavy a jeho dvou dětí, sedmileté Sofie Lucie a pětiletého Karola Kristiána, se obrátil vzhůru nohama. Náhle zemřela jejich maminka Lucia. "Vše začalo čtyři dny před její smrtí pouhým smrkáním. Cítila, že na ni jde chřipka nebo angína, nic strašného, ​​jak sama řekla. Nekašlala, nestěžovala si, neměla ani teploty. Až večer před její smrtí jí teplota vyskočila na 40 stupňů," svěřil se pro slovenský deník Nový čas manžel Lucie.

Její stav se rapidně zhoršil. "Než jsme ji teplotu srazili, byly asi 3 hodiny ráno. Když se probrala, stěžovala si na bolesti u ledvin, tak jsme jí zavolali sanitku. V nemocnici kolem oběda začala vykašlávat krev a přibližně v 15 hodin byla uvedena do umělého spánku kvůli bolestem. Večer v půl desáté jsem ji viděl zemřít. Tichý zápal plic a celotělový kolaps, sepse," vysvětlil zdrcený vdovec.

[chooze:article;value:550875]

Netuší, co má dělat dál. "Zůstali jsme po ní já, sedmiletá dcera a zdravotně postižený pětiletý syn, na jehož narozeniny vlastně zemřela. Vzhledem k jejich věku a zvýšené péči, kterou mladší syn vyžaduje, přijdu o práci, protože jsem pracoval na 12hodinové směny a takto se nedá o děti postarat," smutní Karol.

Péči o rodinu totiž zastávala hlavně Lucia, upozornil portál Pluska. "Manželka pracovala jako školní sociální pedagožka, dokázala tak děti do školky odvézt a vyzvednout je. Postavili jsme si malý dům, ve kterém jsme bohužel žili jen necelé tři měsíce," přiznal vdovec.

[chooze:article;value:550829]

Bojí se, že po manželčině smrti nezvládne finanční situaci. "To je všechno, co mi po ní skutečně zbylo. Dům pro naše děti a hypotéka, kterou nevím, jak budu splácet. Chvíli se mi možná podaří být na úřadu práce na podpoře v nezaměstnanosti, ale pak už nevím, jak pokrýt náklady," trápí se otec dvou dětí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.