Dva cizinci vykrádali rodinné domy. Způsobili milionovou škodu, říká policie

Dva cizinci měli v období od prosince loňského roku do letošního února vykrást nejméně patnáct rodinných domů. Zaměřovali se podle policie hlavně na finanční hotovost, zlato a šperky. Měli napáchat škodu v hodnotě přibližně jeden a půl milionu korun.

"Krajští kriminalisté zjistili, že cizinci přijížděli z Polské republiky do Čech vždy na dva až tři dny, vytipovali si rodinný dům, do kterého se poté ve dne vloupali," uvedla mluvčí královehradecké policie Šárka Pižlová. Muži měli loupit v osmi krajích po celé České republice.

[chooze:article;value:550280]

​Kriminalisté zjistili, že v minulosti prý obvinění podobné skutky páchali i za hranicemi. "Vyšetřováním vyšlo najevo, že cizinci tuto trestnou činnost praktikovali i v jiných zemích. Například na Slovensku, v Rakousku, ve Španělsku, a jeden z nich byl dokonce odsouzen k trestu odnětí svobody na tři roky v Gruzii," dodala mluvčí.

U obou obviněných kriminalisté našli oblečení, které měli údajně při krádežích na sobě a nástroje, které používali. Podle policistů budou v příštích měsících cizinci pravděpodobně obviněni z dalších deseti podobných činů. A škoda, kterou podle kriminalistů způsobili, se může navýšit o další skoro dva miliony.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.