Chlapci (2) se nafouklo bříško a brzy na to zemřel. Rodina varuje před jeho nemocí

Malý Rory z Velké Británie měl šťastné dětství, učil se první krůčky a užíval si každodenní radosti. Vše se ale změnilo, když mu byly dva roky. Jeho příběh přinesl deník Mirror.

Roryho rodiče si jednoho dne všimli, že se mu zvětšilo bříško. Usoudili ale, že chlapec jen roste, a tak tomu nepřikládali velkou váhu. Zpětně teď litují, že nejednali jinak.

Chlapec se pár dní na to začal cítit velmi unavený, a tak se jej rodiče přeci jen rozhodli vzít k lékaři. Ti mu předepsali antibiotika a poslali ho domů. Když se jeho stav nelepšil, vzali ho do nemocnice znovu, a až tam jim doktoři řekli diagnózu. Testy odhalily rakovinu.

[chooze:article;value:522335]

​"Když doktor řekl, že jeho nafouklé břicho mohlo být způsobeno zvětšenou slezinou, dala jsem to do Googlu," přiznala chlapcova maminka pro deník Manechster Evening News. "Na poslední stránce bylo napsáno, že by to mohla být leukémie. Myslela jsem si, že je to hloupost, že jsem jeho máma, věděla bych, kdyby byl špatný. Věděla bych, kdyby měl leukémii," řekla.

Chlapec podstoupil operaci a čekala ho chemoterapie. "Ani na vteřinu jsme si nemysleli, že se nezlepší, nebo že léčba nezačne fungovat," pokračovala jeho maminka. Jenže opak byl pravdou. Roryho stav se i po operaci horšil. Zemřel pouhých 12 týdnů od diagnózy.

Jeho rodina teď nabádá další rodiče, aby podobné příznaky nepodceňovali. Ani oni totiž netušili, že by si někdy mohli podobnou diagnózu vyslechnout. "Nebyl důvod, abychom si to mysleli," dodala maminka.

Zázrak v Tennessee. Po tornádu našli chlapečka na stromě živého (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.