Autobus na Slovensku srazil deset lidí. Zemřely tři mladé dívky

[chooze:gallery;value:35408]

​Událost se odehrála v sobotu po deváté hodině dopoledne ve Spišském Podhradí. "Na základě volání na tísňovou linku 155 vyslalo Operační středisko záchranné zdravotní služby SR k nehodě, při které měl podle prvotních informací autobus srazit několik lidí, čtyři pozemní ambulance a dva vrtulníky letecké záchranné služby," informovali na facebooku záchranáři.

Dvě dívky ve věku 17 a 18 let nehodu nepřežily. Nejméně sedm lidí se zranilo. "Záchranáři do nemocnic transportovali 16letého chlapce s poraněním hlavy, břicha a pánve, 14letou dívku s otevřenou ránou horní a dolní končetiny, 17letou dívku s polytraumatem po resuscitaci, 14letou dívku se zlomenou rukou, 15letou dívku s polytraumatem a 14letého chlapce s otevřenou ránou na předloktí," informovali záchranáři s tím, že na místě ošetřili také 60letého muže.

Slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok podle portálu tvnoviny.sk následně uvedl, že oběti jsou celkem tři. Třetí mrtvou je také 17letá dívka. Ta zemřela po převozu do nemocnice. Počet raněných je podle posledních informací osm, jedna dívka je v kritickém stavu a bojuje o život.

[chooze:article;value:548347]

Podle informací portálu TVnoviny.sk řidič autobusu při odchodu z parkoviště pravděpodobně nezatáhl ruční brzdu. Stroj se následně rozjel a srazil skupinu mladých lidí, které přivezl na pouť. Ve Spišské kapitule se totiž koná náboženské setkání.

"Autobus se pohnul a děti, které stály před ním a vystupovaly, se dostaly pod něho," sdělila mluvčí krajské policie v Prešově Jana Ligdayová.

Z důvodu tragické události byl plánovaný program zrušen. "Tohle velké neštěstí mě nesmírně zasáhlo. Myslím na rodiče a rodiny. Program jsme zrušili. Bude pouze adorace a mše svatá," sdělil spišský diecézní biskup František Trtenský.

Silnice je aktuálně neprůjezdná. "Policisté jsou na místě a nehodu dokumentují," uvedla prešovská policie na sociální síti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.