Na Evropu útočí smrtící virus. Pozor si dejte na 4 příznaky, léčba neexistuje

Lékaři, které citoval deník Mirror, varují před metapneumovirem. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Podle lékařů nejste jediní. Navzdory tomu, že tento virus může v našem těle napáchat pěknou paseku, mnoho lidí ani neví, že existuje.

Rozeznat jej od jiné nákazy je totiž obtížné. Virus se projevuje kašlem, horečkou, ucpaným nosem a dušností. Prvotní příznaky se ale mohou zvrtnout až do bronchitidy nebo pneumonie. Odhadovaná inkubační doba je tři až šest dní a doba trvání nemoci se může lišit v závislosti na závažnosti.

[chooze:article;value:549467]

Pozor by si měli dávat zejména děti, starší a nemocní lidé. "Lidé, o které se obáváme, jsou ti, kteří se léčí na rakovinu, na autoimunitní poruchy, a lidé, kteří mají plicní onemocnění," řekl deníku Daily Star doktor Samer Sader.

Tento méně známý respirační virus představuje pro člověka problém i z toho důvodu, že na něj neexistuje žádný lék ani očkování. "Neexistuje žádná specifická léčba vhodná pro obecné použití, a proto je léčba zaměřena na podporu pacienta a zmírnění symptomů," dodává doktor. Virus má navíc přibližně desetiprocentní úmrtnost.

EMA schválila vakcínu pro těhotné proti RS virům. Dosud žádná neexistovala:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.