Letadlo muselo nouzově přistát. Cestující ničil odpudivý zápach z toalet

Na sváteční let, který se měl uskutečnit na Velký pátek, cestující jen tak nezapomenou. Sotva se stroj, který mířil z německého Frankfurtu nad Mohanem do San Francisca, odlepil od země, začalo to na palubě nepříjemně páchnout, napsal německý web deníku Allgemeine Zeitung.  

Důvodem byly problémy s údržbou toalet. Letadlo americké společnosti United Airlines se proto brzy po startu muselo otočit a vrátit se na největší letiště v Německu. 

[chooze:article;value:548817]

​Podle informací RTL.online totiž minimálně jedna toaleta na palubě sedm let starého letadla přetekla. Někteří cestující křičeli, že obsah toaletní nádržky vytékal až do jejich kabiny.

"Posádka letu UA59 musela problémy s toaletou skutečně řešit," potvrdili v neděli zástupci United Airlines agentuře DPA. Dodali zároveň, že více podrobností sdělovat nebudou. Po přistání cestující přespali v letištním hotelu a druhý den mohli konečně odletět do San Francisca, tentokrát ale jiným strojem.

Únik vody potrápilo už nejedno letadlo. Ve velkém nebezpečí se například před dvěma lety ocitli cestující na palubě letadla společnosti Delta Airlines z Prahy do New Yorku. Podle vyšetřovatelů se ve výšce deseti kilometrů zaplavily toalety vodou, která protekla do dalších částí stroje a tam zamrzla. Letadlo tak téměř nešlo ovládat. Všechno ale nakonec dobře dopadlo. Podle vyšetřovací zprávy zavinil závadu technik svou nedbalostí.

Ruzyňské letiště přechází na letní provoz. Letadla z něj zamíří do 167 destinací (3/2024): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.