U Frýdku hoří pila. Zasahuje 20 jednotek hasičů, evakuovaly nákupní centrum

[chooze:gallery;value:35329]

Hasiči vyjeli k požáru pily ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku v sobotu ráno. "Dvanáct jednotek hasičů zasahuje u požáru pily ve Frýdlantu nad Ostravicí," informovali o zásahu moravskoslezští hasiči na sociální síti X.

Z důvodu vysokého počtu hasičských jednotek, které k požáru vyjely, vyhlásili hasiči druhý stupeň poplachu. "Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu," uvedli.

Hasiči zasahují ve druhém patře budovy a také na střeše. "Hoří ve druhém nadzemním podlaží a zasažena je i střecha," upřesnili v příspěvku. Na místo zásahu dorazil také velitel čety u moravskoslezských profesionálních hasičů Jakub Kozák.

[chooze:article;value:548693]

Kvůli hustému kouři se hasiči rozhodli evakuovat nákupní středisko, které je poblíž. "Budeme evakuovat nedaleké nákupní středisko. Nehrozí rozšíření požáru, problémem je hustý kouř, který se šíří daným směrem," vysvětlili hasiči na sociální síti. Celkem evakuovali 75 osob. 

Požár si nakonec vyžádal zásah dokonce 20 jednotek. "U požáru máme nasazeny tři výškové techniky, 20 jednotek, 27 kusů techniky. Na místo byla povolána chemická laboratoř, která bude měřit zplodiny hoření v ovzduší," uvedli hasiči podrobnosti k zásahu. 

Požár se hasičům podařilo lokalizovat. "Požár byl lokalizován – na místě je dostatek sil a prostředků a už se nešíří," uzavřeli. 

Opakované požáry starého stromu. Ve Varnsdorfu už je řeší policie:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.