V centru Prahy zasahovalo 16 jednotek hasičů. Vzplála střecha domu

[chooze:gallery;value:35304]

Celkem 16 jednotek hasičů vyjelo ve čtvrtek v poledne na Václavské náměstí. Ze střechy budovy stoupal hustý dým způsobený požárem izolace a lepenky o rozměrech 10x15 metrů. Kouř z budovy, která je právě v rekonstrukci, šlo vidět i z dálky.

Hasiči měli v ulici problém s přistavením žebříku, kterým by se na střechu budovy dostali. "V tuto chvíli není možné ustavit žebřík, zásah probíhá vnitřkem v dýchací technice," uvedli na sociální síti X pražští hasiči.

[chooze:article;value:548427]

Celkem přijeli hasiči ze 6 stanic. "Máme také protichemickou službu. Střecha je železobetonová, požár by se neměl dále šířit," uklidňoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Na místě zasahovala také policie, která hasičům asistovala. "Policisté z budovy evakuovali dělníky a z důvodu zajištění průjezdu všech složek IZS uzavřeli okolní komunikace," napsali na X pražští policisté.

Krátce po 12:45 hasiči oznámili, že požár je lokalizovaný a z budovy se podařilo dělníky včas evakuovat. "Dohašujeme další ohniska požáru, který se nerozšířil mimo zasaženou část střechy," oznámili dále hasiči.

[chooze:article;value:547281]

Záchranáři na místo přivezli také speciální vozidlo Fénix určené k ošetření popálenin, nadýchání kouřem a dalších zranění způsobených při požárech. Ošetřili jednoho muže ve věku 30 let, který se nadýchal kouře, a následně jej transportovali do nemocnice. 

Kvůli příjezdu hasičů byla uzavřená Jindřišská ulice, kde se budova nachází, a to pro chodce i tramvaje. Omezení se týkalo úseku mezi zastávkami Jindřišská a Lazarská. V půl druhé však Česká pošta, v jejímž sousedství se hořící budova nacházela, oznámila, že ulice je opět otevřená a pošta tak opět funguje.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.