Se zimou se rozlučte. Už za pár dní se v Česku extrémně oteplí

"V dalších dnech k nám po přední straně rozsáhlé prohlubující níže nad východním Atlantikem a západní Evropou bude proudit teplý, o víkendu velmi teplý vzduch od jihu. Jeho příliv krátkodobě přeruší studená fronta, která postoupí na naše území od západu ve středu a ovlivní počasí ještě ve čtvrtek," nastínil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

úterý bude polojasno až skoro jasno. Ráno se mohou objevit mlhy, ojediněle i mrznoucí nebo nízká oblačnost. V noci teploty spadnou i na -3 °C. Přes den pak naměříme až 16 °C. Počítat však musíme se silným větrem, který bude místy dosahovat až 70 kilometrů za hodinu.

[chooze:article;value:547983]

Pořádně foukat pak má také ještě ve středu, kdy rovněž bude vítr dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. Odpoledne a večer už bude slábnout. Přes den očekávají meteorologové skoro jasno až polojasno, odpoledne se však obloha zatáhne a bude i pršet, dorazit mohou i bouřky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C, v západní polovině Čech kolem 3 °C. Ty denní se vyšplhají na 16 až 20 °C.

Čtvrtek bude oblačný až zatažený, na většině území Česka bude pršet. Během dne pak déšť ustane a začne ubývat i oblačnosti. V noci se teploty sníží na 7 až 11 °C, přes den se naopak zvednou maximálně na 17 °C.

Předpověď na Velikonoce vypadá více než pozitivně. V pátek hlásí meteorologové polojasno až oblačno, sem tam může i zapršet. Nejnižší noční teploty budou mezi 3 až 7 °C, přes den se pak znovu můžeme těšit na příjemných 20 °C.

Až do pondělí by pak dny měly být ve znamení skoro jasné až polojasné oblohy. V noci budou teploty padat k 8 °C, na západě k 6 °C. Nejvyšší denní teploty budou dosahovat dokonce až letních 23 °C. Podle odborníků je tedy možné, že padnou další teplotní rekordy.

V Česku už pořádně řádí klíšťata. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.