Trump na poslední chvíli shání peníze na pokutu. Zbývá mu pár hodin

Hvězda televizní reality show, bohatý obchodník, úspěšný realitní magnát. Tak se na veřejnosti prezentuje exprezident USA a republikánský uchazeč o Bílý dům Donald Trump. Teď se zdá, že se jeho pečlivě budovaná image pomalu hroutí.

Pondělí je posledním dnem, kdy může Donald Trump zaplatit pokutu přesahující v přepočtu 10 miliard korun. Soud mu jí vyměřil za to, že více než deset let uměle nadhodnocoval svůj majetek, aby získal příznivé podmínky pro půjčky. Peníze na její zaplacení ale v hotovosti nemá.

[chooze:article;value:547190]

"Zajišťovací společnosti nikdy předtím neslyšely o dluhopisu takové výše. (...) Tým strávil nespočet hodin vyjednáváním s jednou z největších pojišťovacích společností na světě," vzkázal Trumpův tým BBC

Pokud Trump peníze nesežene, můžou úřady v New Yorku začít zabavovat jeho majetek. Spekuluje se například o známém newyorském mrakodrapu Trump Tower. Pravděpodobnější ale je, že soud nebude sahat na nemovitosti a zaměří se zmrazení osobních a podnikatelských bankovních účtů, aby získal přístup k hotovosti.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.