Konopí bude v Německu legální. Zapálí si tam bez postihu i na ulici

Od prvního dubna můžou naši západní sousedé legálně konzumovat a pěstovat marihuanu. Povoluje to zákon, který v pátek prošel Spolkovou radou. Umožňuje Němcům držení až 25 gramů drogy, napsalo německé veřejnoprávní médium Deutsche Welle.

Doma umožní skladovat až 50 gramů. Veřejná konzumace bude legální, s výjimkou blízkosti dětí, sportovních zařízení a pěších zón v denních hodinách.

Zákon také zavádí možnost zřizování nekomerčních konopných klubů. Ty mohou podle webu Politico mít až 500 členů a zásobu 50 gramů konopí pro každého z nich.

[chooze:article;value:539143]

Spolkovým sněmem zákon prošel už v únoru a má podporu vlády. Někteří členové Spolkové rady byli proti zákonu, ale nezískali potřebnou většinu. "Boj stál za to. Legalizace konopí přijde na Velikonoční pondělí," napsal na síti X německý ministr zdravotnictví Karl Lauterbach.

U sousedů nyní panují obavy ze zahlcení soudů případy z minulosti, které budou muset znovu posoudit. Mají jich být desítky tisíc. Někteří kritici také považují povolené množství za příliš velké.

Policie našla byt plný marihuany. Byly v něm desítky rostlin a 50 gramů konopí (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.