Žáci vyvěsili do okna školy hanlivý výraz. Lidé hádají, co tím mysleli

Nápis H*VNO v oknech školy v pondělí překvapil obyvatele středočeské Chýně. V místní facebookové skupině se nad ním pozastavila uživatelka Monika MJ. "Dobrý den, sousedé, tušíte prosím někdo, jaký umělecký zájem se skrývá za touto novou školní výzdobou?" napsala k výtvoru.

​K dílu místních žáků se vyjadřovali i další uživatelé. "Zřejmě chtěli žáci světu ukázat, co se naučili," glosoval jeden z nich. "To bude asi vzkaz pejskařům. Děkujeme!" dodal jiný.

[chooze:article;value:544700]

Vulgární slovo se objevilo v okně druhého patra školy. Na několika jednotlivých listech papíru byla umělecky zpracovaná písmena tvořící uvedený výraz.

"Byl to proces v rámci tvorby jednoho projektu a už je to zase pryč. Byla to chvilková věc," uvedl zástupce ředitele Tomáš Rajman. Další okolnosti vzniku nápisu komentovat nechtěl.

Jedna ze čtenářek TN.cz popsala i další reakci školy a obecního úřadu. "Podle všeho pan ředitel vyřešil stížnosti tím, že to napsali pozpátku, a paní starostka řekla, že ho*no vyvěšené ze školní budovy nevadí," popsala žena, která si nepřeje být jmenována.

U dětí se objevují úzkosti. Školám chybí psychologové (02/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.