Vláda jedná na výjezdním zasedání v Jablonci. Město obsadili zemědělci

I ke středečním protestům využívají agrárníci těžkou zemědělskou techniku. Traktory pomalou jízdou krouží centrem Jablonce a blokují dopravu. Zemědělci vyzývají politiky k zastavení nepříznivé situace v odvětví. Žádají revizi společné evropské zemědělské politiky, odmítnutí současné podoby zelené politiky nebo zastavení bezcelního přílivu produktů ze zemí mimo Evropskou unii (EU).

[chooze:article;value:545272]

Kvůli tomu v Jablonci před zhruba půl hodinou zemědělci předali ministrovi zemědělství Marku Výbornému (KDU-ČSL) společné memorandum, které o víkendu podepsali čeští, polští a němečtí farmáři. To samé chtějí ještě odpoledne předat také premiéru Fialovi.

Jedná se už o několikátý protest zemědělců. Naposledy minulý týden podobným způsobem traktory zablokovali centrum Prahy a vysypali před Strakovu akademii, kde běžně jedná vláda, hnůj.

Premiér Petr Fiala prý část požadavků agrárníků chápe a o jejich pomoci i s ministrem Výborným jedná v Česku i na půdě Evropské unie. Podle něj ale tato forma protestů k ničemu nevede a traktory patří spíš na pole než do centra města.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.