Neobvyklý příznak rakoviny. Dokud žena nezkolabovala, přišlo jí to normální

Jess Zentilin-Doreyová, 33letá poddůstojnice Britského královského námořnictva, měla neustále žízeň a byla unavená. "Myslela jsem, že je to kvůli dehydrataci a vyčerpání, ale netušila jsem, jak závažné to je," řekla podle deníku The Mirror.

To, co podle ní mělo být výsledkem náročného výcviku, se v květnu 2022 ukázalo být příznakem rakoviny, doplňuje deník The Sun. "Jen devět týdnu po mé svatbě se můj život navždy změnil," popsala Zentilin-Doreyová. Zkolabovala a dozvěděla se, že má nádor na mozku čtvrtého, nejvyššího, stupně.

[chooze:article;value:544068]

Tři týdny po kolapsu absolvovala operaci. "Doktoři mi řekli, že byli úspěšní a odstranili 99 % nádoru," řekla s tím, že si myslela, že je to dobrá zpráva. "Protože je můj nádor čtvrtého stupně, je nevyléčitelný," zjistila později.

V dubnu se chystá běžet půlmaraton v Plymouthu a vybrat peníze pro charitativní organizaci, která se soustředí na rakovinu mozku (Brain Tumour Research, anglicky Výzkum nádorů mozku; pozn. red.). Svůj příběh sdílí, aby zvýšila povědomí o její nemoci.

Stále více Čechů trápí rakovina prostaty. Často začíná bezpříznakově (12/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.